2012. május 12., szombat

A kormány üzenete: "Gyere asszony csináljunk adófizetőket!"



Hát a sex és a gyermekvállalás témáját sokféleképp meg lehet közelíteni, de amit a Matolcsy-féle baby boom program megfogalmazott az valóban visz mindent...
Ugyanis, ha több gyereket vállal egy nő (mer' ugye az egyet is baromi könnyű felnevelni ebben az országban...), akkor korkedvezményes nyugdíjra lesz jogosult, mivel az állam szerint: "a maguk részéről mindent megtettek a nyugdíjrendszer fenntarthatóságáért ..., és még mások helyett is állítottak munkaerőt".

A témáról már biztosan sokan hallottak, és tényleg csak azért nem akarom komolyan kivesézni a témát, mert már valójában magam is unom. Úgy érzem, a problémát amiért nem születnek gyermekek, minden állampolgár látja, csak odafönt nem érdekel senkit. Én nem is tudom, hogy a törvényhozók mégis hogy alapítanak családot? Mintha máshol élnének, máshol nevelnék, és más dolgok kellenének az ő gyerekeiknek, mint nekünk az "alattvalóknak"... És még tahók is! Én szerelemből, és ennek úgymond gyümölcseként vállaltam gyermeket, még ha fel is mértem ennek anyagi vonzatát. De hogy ennyire bunkó módon lealacsonyítsák a gyermekszületés, gyermekvállalás családban betöltött szerepét, az azért valóban Őket minősíti, az e-téren tett lépéseik pedig oly mértékű butaságról tesznek tanúbizonyságot, mely alapján én nagyon sok embernek ott a parlamentben előszedetném a szakdolgozatát...
Hát ha valami, akkor a korkedvezményes nyugdíj, biztos hogy újabb gyerekek megszülésére motiválja a nőket, családokat... Gondoljunk bele! Én belegondoltam... 
Anyucit az ura felszólíja:
" Gyere asszony csináljunk egy-két lurkót, mer' abbó' lesz adófizető munkaerő, meg hát, a nyugdíjra is kell gondó'ni, és hát tegyünk má' valamit az országér'! Szegény Matolcsy úr annyit dó'gozik, mi is megtehettyük a magunkét." 
Anyuci mondja:" Ne izéjjé má' hát sokba kerül az, meg ezt az egyet is alig tudjuk e'tartani, oszt most is kilóg a lába a cipőből, fizetésig meg nem is tudunk venni... Haggyá má! Fáradt is vagyok áh..!"
Apu reagál:" Te asszony! ha szű'sz, korkedvezményes nyugdíjba mehetsz ám! Há' nem kérik aztat ingyen, hogy adófizetőt csinyájjunk!És ha mázlink van, lehet, hogy ikrek lesznek! Naa..."
És akkor anyuci szeme felragyog, a ház fala megremeg az ágy összedől, és lesz sok baby boom -os Magyar adófizető!  
Persze anyut kirúgják a munkahelyéről, akár már  a terhesség alatt, hisz az új munkatörvénykönyv (hogy mért csúfolják így azt nem tudom...), lehetőséget ad rá. Ha mázlija van, csak akkor mikor a gyerekek először betegek lesznek, és ő mocsok módon a lázukat akarja otthon csillapítani, nem pedig odabent dolgozni...  Ráadásul az első három évben akkor is otthon marad velük, ha esetleg van állása, mert a bölcsi fizetős, annyiért ő is ellátja a gyerekeit nyugodtan békében.
Miután kirúgták, vagy egyszerűen nem tudja megoldani más, ám a gyermekek ellátásából fakadó tényezők miatt a régi munkahelyre való visszailleszkedést, kereshet új állást. Egy gyerekkel se volt könnyű találni, de kettővel hárommal ez hatványozottan fokozódik, mondhatni szóba sem állnak vele. Nem baj! Majd szerez egy 4-6 órás elfoglaltságot, amit azért nevezek szándékosan így, mert az érte járó pénz sem mondható fizetésnek...  Apuci sz@rrá dolgozza magát mindeközben kötelességtudóan, anya sír... Aztán élnek, egyik hónapról a másikra, de inkább egyik napról a másikra, és elmagyarázzák gyerekeiknek, hogy azért szoktak foltozott nadrágba járni, és hetente csak két szem gyümölcsöt enni ( úgy vitaminként...), mert a hazának adófizetőkre van szüksége, és Ők ezen nagyon hazafias küldetés fő alanyai. Bár éheznek, de büszkén teszik, a Matolcsy féle, nemzetmentő akció keretében. Közben anya  még bevállal némi takarítást, ház körüli munkát, ebből félrerakva gyermekei felsőbb fokú taníttatására a pénzt, mert bár nagyon "boldogok", hogy az országért minden tőlük telhetőt megtettek ( ahogy az meg lett fogalmazva a programban), de a gyerekeiket imádják, és nekik valamivel jobb sorsot szeretnének, mint ami nekik jutott. Ezen közben a már felcseperedett ám de még tanuló gyermekeiket is dolgozni küldik, mert persze a terheket nem bírják tovább, és főiskolás gyermekeik meg tanulják, milyen könnyű az élet munka és tanulás közben. De egyszer ennek is vége, a cél teljesült, kitermelődött az adófizető, aki bár diplomás, lehet hogy csak egy gyorsétteremben fog tudni elhelyezkedni, de hát az adófizető, az adófizető, ne akarjunk már sokat... 
Eközben apa lerokkant, anya szint úgy, de dolgoznak tovább, majd eljön a várva várt pillanat: anyu elmehet korkedvezményes nyugdíjba, mert megérdemli!
És ők tovább élnek, egyik napról a másikra, ahogy abból a marha sok nyugdíjból megtehetik... De már megszokták, hogy farhátra futja csak, így "elégedetten" elmegy anyuci dolgozni újra...  De nem baj! Így ő is megint kötelességtudó adófizető lehet!

A gyermekvállalás  csodás dolog,  és az ember inkább érzelmi okok miatt dönt úgy, hogy belevág. De pont az érzelmi okok döntenek abban is, hogy az ember több gyermeket is vállal-e. Én személy szerint háromgyermekes anya szeretnék lenni, már jó ideje. De ha bele gondolok, hogy nem tudnám őket ellátni rendesen az anyagi lehetőségek, a bizonytalanság miatt, akkor inkább lemondok róluk, mert inkább nézem ennek az egynek a jóllakott, elégedett, és boldog arcát, ( bár elkapatva így sincs) ,mint hogy három gyermeket nézzek szomorúan, akik korántsem élnek úgy ahogy egy gyermeknek élnie kell.

Kedves Matolcsy Úr! Köszönöm, inkább lemondok "nagylelkű" ajánlatáról, a korkedvezményes nyugdíjról. Viszont nyugodjon meg, felnevelek egy becsületes adófizetőt, de a saját magam örömére, nem pedig azért, hogy az államnak több bevétele legyen. Önnek pedig szép, "adófizetőcsináló" házasságot kívánok, a feleségének meg részvétet...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése