2012. május 3., csütörtök

KMD-Holding, a türelem biznisze!

 Kedves Olvasók!

A következőkben leírtak szubjektív véleményemet tükrözik, elvégre a blog erről szól! Ami itt olvasható, az az internet nyilvános, bárki által elérhető és megtekinthető forrásaiból származik, ezért azok valóságtartalmáért nem vállalhatom a felelősséget, mindössze ezek alapján kialakult bennem egy szubjektív kép. Senkit ne befolyásoljon a véleményem! A  KMD tagoknak pedig kimondottan sok sikert kívánok további tevékenységükhöz.


Akik figyelemmel kísérik blogomat, bizonyára találkoztak már a kommentek között nekem felajánlott munkalehetőséggel, melyet a KMD Holding nevű cég több tagja is ajánl.
Nem nézve, hogy hova kommentel a toborzó, simán betette felhívását a "Nyílt levél az internetet elborító Droidoknak" című bejegyzésemhez is, más posztomról nem is beszélve... De az interneten állást keresve, vagy a levelező fiókomba betekintve is a fent említett cég mindent elborító, mindenhova beférkőző hirdetéseibe botlottam. Nehéz lett volna nem felfigyelnem rá. Így meg is tettem. A vezetőkről megtalálható adatokon át, a facebook világán keresztül, mindenbe tüzetesen belenéztem pusztán kíváncsiságból, majd oly annyira belemélyedtem a témába, hogy végül úgy gondoltam egy posztot mindenképp megér. Annál is inkább mert láthatóan az internetes élet központi figurájává vált lassan, ami bizonyára idővel elmúlik, de épp legfényesebb napjait éli. Sőt! Már vannak fanatikusai, és ellenségei is.
Hogy miről van szó? Na ez egy izgalmas kérdés, melyre rájönni egyáltalán nem könnyű. Sok esetben nem hogy a kívülálló nem tudja, de sokan azok közül sem akik már regisztráltak, és úgymond belevágtak az üzletbe. Azért megpróbálom felvázolni, hogy több napi kutatás után milyen információkhoz jutottam.

"KMD", azaz Keresd Magad Degeszre!

A nevéből is látszik, hogy a Magyar munkanélkülieket, vagy egyszerűen csak a Magyar bátrakat célozta meg a két vezető.
A honlap a szokásos lózungokkal  indít: meggazdagodásról, szabad életről, pénzről, bárkinek, mindenkinek, akárkinek... Az ilyesmiben én nem hiszek, viszont meg kellett állapítanom, hogy a KMD (egyenlőre legalábbis ), semmilyen feketelistán nem szerepel, és maguk a bloggerek, vagy egyéb fórumok, melyek átverések után kutakodnak, még ők sem tudnak nyilatkozni negatívan a bizniszről. Felvállalom a szkeptikus hozzáállásomat: sejtéseim vannak arról, hogy ez miért van így, de erről később...

A KMD elméletileg olyan bizniszeket ajánl regisztráltjainak, melyek állítólag valóban pénzt hozhatnak a konyhára, még a kevés pénzűeknek is.Többek közt azért is érdekes, mert új megközelítésből próbálja hatékonnyá tenni az MLM rendszert. Hozzáteszem, ez az MLM dolog oly annyira nem tiszta, hogy maguk a regisztráltak is több véleményen vannak, miközben egy cégnek dolgoznak... Egy részük szerint ez nem is MLM rendszer, másik részük szerint pedig az, de sokkal jobb mint más bizniszben. Így aztán magamra maradtam: ez egy nem MLM rendszer  MLM megoldásokkal...
Visszatérve a "forradalmian új" KMD holding megoldásra:  normál esetben az üzletember megismer egy terméket, és aztán amikor ez megtörtént el kezdi árulni másoknak. A KMD ezt mintha megfordította volna  és előbb toboroz/toboroztat, majd utána ismerteti meg a terméket. Ja és hozzátenném: laaassssaaaan, nagyon lassan....
Az első körben megnézik az emberkék a mindennél egyszerűbb KeresdMagadDegeszre weblapocskát. A szokásos szépet jót láthatjuk ott arról, hogy kevés munkával gazdagok lehetünk, ja és ingyen! A regisztráció pedig annyira gyermeteg, hogy mindössze egy nevet és egy e-mailcímet kell megadnunk, ami lássuk be nem nagy kockázat, hisz olyan nevet írok be amit csak nem szégyellek. Bizony volt aki "donald kacsa"ként regisztrált, és ez senkit nem zavart... :-)
Mivel a weblapból, hirdetésekből, invitálásokból semmilyen módon nem derül ki semmilyen konkrétum,  ezért a facebook világában próbáltam tájékozódni, ugyanis a cégnek van ott profilja. Bátrak, szó mi szó... Üzenőfalukra gyakran tesznek információkat, és valójában ott döbbentem rá, hogy mekkora tömegeket vonzott magához ez a két ember. A közösségi oldalak nagyon előnyösek egy olyan  kíváncsi ember számára mint én, mert a kommentek nem igazán szűrhetőek. Így mind a jó, mind pedig a negatív vélemények olvasgatásában tobzódhat az ember lánya, és itt valóban ezrével számolhatóak a kommentek.
 Ezekből kiderül, hogy amikor regisztrálunk a KMD-be heteken át csak leveleket kapunk. Nem tudom pontosan mennyit, de úgy a kilencedik környékén már lesz egy webirodánk is... Számomra a rendszer ezért tűnik frenetikusnak! Aki hetekig kitart, és a kilencedik levélig nem adja fel, hogy stimuláló, lelkesítő, elméleteket gyártó e-maileket olvasgasson, melyekből még mindig nem derül ki konkrétan, hogy mik az üzleti lehetőségek, és ennek ellenére nem érzi úgy hogy szórakoznak vele, na az az ember már komolyan meg van fogva. És hatásos!
Oly annyira, hogy ha akad ember, aki türelme végére érkezett, és ezt akár csak a legfinomabb módon is kifejezésre juttatja a KMD facebook oldalán, annak tucatjával esnek neki. Az emberek hisznek!Nagyon. Már már Istenítik a fiúkat, akikben egy-egy szerzetest látnak, kik látástól vakulásig, önzetlenül, ingyen, és csak az emberek boldogulásáért dolgoznak. Tigrisként védik vezetőiket, és bár sok "védelmező" fanatikus még a siker környékén sem jár az üzletben, megpróbálják a renitenseket meggyőzni arról, hogy a Magyar ember a hibás, mert rögtön, azonnal és munka nélkül akar gazdagodni, és szegény vezetők isszák meg ennek a levét...
Én úgy gondolom, hogy valóban elgondolkodtató, ha valaki komolyan veszi a gyors, kevés munkával szerzett meggazdagodást ígérő ajánlatokat, de a KMD ezeket ígéri többek közt:

"Ez a rendszer mára fénysebességgel terjed az Interneten, csatlakozz hozzánk most Te is! Ráadásul teljesen ingyen, minden kötöttségtől mentesen:
  • hogy végre ne feltétlenül kelljen 8-14 órákat naponta dolgoznod;
  • hogy végre kivehess egy kis szabadságot, ha úgy tartja kedved;
  • hogy végre megszabadulhass az unalmas, végletekig ismétlődő hétköznapoktól;
  • hogy biztonsággal ki tudd fizetni a számláidat, és a hiteleidet;
  • hogy ne függj az ügyfeleid és/vagy főnököd fizetési hajlandóságától;
  • hogy végre élhess: megélhesd a vágyaidat, az örömeidet;
  • és végre több időt tölthess a családoddal, a szeretteiddel!"
"az unalmas hétköznapok és a kilátástalan robot helyett van más lehetőség!"

A világ legegyszerűbb és leghatékonyabb módszere, hogy hónapról hónapra egyre többet keress! Idegeskedés, házalás, túlóra vagy komolyabb munka nélkül... 

És ne feledjük! A Cég neve KERESD MAGAD DEGESZRE!

Mindezek ellenére a leghívőbb hívek egy idő után már odáig is eljutottak, hogy a rendbontóknak elmagyarázták, a KMD pénzkereset nélkül is jó, mert élvezetes ebben dolgozni. Erre most mit lehet reagálni?... Csak azt mondhatom, hogy a KMD nagyszerű! Nem lehet más, mert ha egy cég fantasztikus pénzkereseti lehetőségekre toboroz embereket, majd pedig eléri náluk, hogy a pénz már ne is legyen annyira érdekes számukra, akkor az már valóban fantasztikus teljesítmény.
De visszatérve az üzleti lehetőségekre, eddig kétféle termékre leltem. Nem volt könnyű, higgyék el, mert ha valaki felteszi a kérdést, hogy mégis miről van itt szó, mert már beregisztrált, hetek óta olvasgatja a leveleket, de még mindig nem látja a célt, akkor kórusban kapja a válaszokat, melyek így hangzanak: "majd meglátod... :-) ", "olvasgasd a leveleket szorgalmasan...". Ezek az "építő" jellegű válaszok nem nagyon segítenek abban, hogy a titkot meglelje az ember.
Mint minden "fantasztikus" lehetőségben, itt is befurakodott némi probléma, mely "természetesen" (főképp ha abszolút híve valaki a KMD-nek)  a vezetőkön kívülálló, előre nem látható okokból adódott. A KMD hosszú és mélységes türelemmel, kitartással olvasott leveleiben egyszer csak felsejlik hogy üzleti lehetőségek kiajánlásába csöppentünk. Olyasmik lehetnek ezek melyekkel tucatszám találkozhatunk, ám de belépni ezekbe azért nem szoktunk mert némi kezdő összeg befektetése szükséges. A kispénzű ember ugyebár pénzt szeretne keresni, mivel nincs neki, tehát befektetni sem tud. Így a neten található hasonló megoldásokat mellőzi is. A KMD-vel viszont nem bánik ilyen mostohán, ugyanis fellelhető az ígéret, miszerint olyan üzleti lehetőségeket is ajánl majd a Holding, melybe az ember, pénz befektetése nélkül is részt vehet. ( Ezt is regisztráltak kommentjeiből silabizáltam ki)
A KMD valamikor tavaly kezdte el tevékenységét, abszolút felépítetlenül, és a belépő, rendszerben megmaradó emberek ezt tudomásul vették, elfogadták. Így történik az, hogy minden fajta újítást, fejlesztést, euforikus örömmel fogadnak, türelmük pedig végtelen, hisz látják, hogy a fiúk nem tétlenkednek. Minden ilyen fejlesztéstől várják a csodát, és ha elolvassuk a facebook üzenőfalát, valóban azt látjuk, hogy hétről hétre történik valami attrakció, áttörés, eget-földet megrendítő előrelépés. Az ember szinte kapkodja a fejét, és a motiváció, és lelkesedés fenntartása szempontjából, ezek az események valóban nagyon jók. De azért ahogy az idő telik, hetek, hónapok, a régebbi emberkék egyike- másika már csak-csak el kezd mozgolódni. Főképp, hogy amikor végre már odáig is eljutottak a levelek olvasgatása közben, hogy már konkrét ajánlatot is felleltek valamelyikben -és valljuk be nagyon sokat vártak már erre- olyan üzleti lehetőséget találtak, amibe bizony bele kell rakni egy kis "zsé"-t. Aztán később újabb üzleti lehetőség jön, de sajna az sem ingyenes.
A KMD-nek meg van az a rossz tulajdonsága, hogy bár rendelkezik ügyfélszolgálattal, ahová a problémákat jelezni lehet, nem mindíg válaszol. Így történik meg az, hogy én meg felmegyek a facebookra, és az emberek akik többszöri levélírás után sem kaptak semmilyen megnyugtatást, vagy választ kérdéseikre, azok a facebookon próbálnak megoldást találni, nem tetszésüket kifejezni, én meg elolvasom, meg tulajdonképpen bárki aki nem szégyelli. Tahát a facebookra felkerült a kérdés: hol vannak az ingyenes üzleti lehetőségek?
A fiúk pedig  válaszoltak is: a tárgyalások folynak, és ők mindent megtesznek, de sajnos ember tervez Isten végez... Ja! És hát türelem...
A két főmufti egyébként nagyon aktív. Lelkesít, segítséget nyújt ha kell szigorúan dorgál. Nagyon hamar kiszúrják, ha valaki némi kritikát fecskendez a rendszerükbe, és azon mód ki is oktatják az illetőt, ezzel is erősítve az "anyatigrisek" hitét, akik aztán a már fentiekben említett módon rárontanak a hitetlenekre...
A kényesebb ügyek, melyek ott a facebookon nyilvánosságra kerülnek, szintén igen gyors reakcióra sarkallják a fiúkat. Az olyanokról van itt szó, hogy "az alattam lévők nem hozzám kerültek" " eltűntek az embereim" stb.   Először próbálják az elégedetleneket az ügyfélszolgálat irányába terelni, de sajna akik már többszöri levelet is küldtek oda, és nem kaptak egyetlen választ sem, vagy csak egy sablonszöveget, azok már maradnak a kritikájukkal ott ahol vannak: a közösségi portál mindenki számára látható oldalán. Ekkor a vezetők egyike , gyorsan - hamar kommenteli, hogy máris intézkedtek. Ja !És türelem, pár napig is eltarthat...
(Bevallom azért az  technikai problémákat valóban nem varrnám a KMD nyakába, hisz egy ekkora rendszerben mindig akadhat probléma.)
Az egyik ilyen "renitens" igen sok derűs percet okozott nekem, ő ugyanis három hete, és több hasonló ígéret után sem kapott megoldást, így naponta megírta ugyanazt a friss üzenőfali posztok kommentjeibe, mellyel engem kimondottan szórakoztatva felbolydította a hangyabolyt, akik rárontottak mint kos a ködmönre... :-)
Tehát összefoglalva: beregisztrálsz , hetekig leveleket kapsz, majd webirodát. Elkezdesz toborozni, közben pedig lassacskán már magáról a termékről is kapsz információt.

A befektetéseken túl, amit még forgalmazhatsz az a "forradalmi" iwowwe. Tulajdonképpen ez egy videó e-mail program. A lényege, hogy nem szóban küldöd a reklámot hanem videó formájában. A prezentáció szerint ez a jövő, így majd abban is kapod... És amit kb. ezerszer kihangsúlyoznak az ismertetőben az az hogy ingyenes!

Számomra a dolog több helyen is elvérzett... ( persze mindez az én szubjektív véleményem, még véletlenül sem szeretnék befolyásolni senkit ez ügyben) Az egyik, hogy ha reklámot akarok magamnak csinálni, hatékonyabb ha már eleve felteszem a videót a youtube-ra vagy más valóban ingyenes, hasonló kvalitású oldalra. Egyszerű logikával ott bárki megnézheti, e-mailben viszont csak az akinek elküldöm. Másrészt az ember annyi kéretlen levelet kap manapság, hogy abszolút nem vágyom arra a jövőben, hogy majd arcok tömkelege magyarázgassa nekem a viagra hatásait, vagy hogy milyen csodaszerrel kéne lefogynom, miközben fogalmuk sincs arról, hogy 50 kiló vagyok...

Az ajánlat ott viszont már meg is halt, amikor egy ingyenesnek kikiáltott lehetőséget ugyan ingyenesen megnézegethetek, sőt! állítólag még használhatom is, de ha pénzt is szeretnék vele keresni, akkor évi 50 dolláromba kerül, és ha a webkonferencia lehetőségét is kihasználnám akkor az havi 19,95 dollár még az én zsebemből. De mégis kinek adjam el? A prezentáció szerint azoknak akik "alám" regisztrálnak, és persze hajlandóak fizetni havi 19.95 dollárt. Tehát szerezzek még pár balgát akik valójában szintén nem eladják a terméket, hanem újabb emberek toborzására használják fel...

A KMD lufi még nem pukkadt ki, és a folyamat valóban lassúbb is lesz mint más hasonló rendszerű biznisz esetében. ( persze ez is csak az én véleményem...)Főképp, hogy olyasmit valóban nem lehet sehol sem hallani, vagy olvasni, hogy a cég nem fizetne a már elért eredmények után.
A siker szerintem azért van,  mert (a facebookot olvasgatva, tisztán látszik) a lassú levélküldözgetés, a folyamatos újdonságok bedobása, mind-mind sokáig fenntartják a KMD tagok bizakodását, érdeklődést. Mindig van mire várni, és mindig van ami a kiugrás reményével tölti el a KMD hívőket. A levelekben végre várják a webirodát, aztán az üzleti lehetőséget, majd a másikat, az ingyenest, és ki tudja még mit. Aki ezeken túl van az pedig folyamatosan kapja az adrenalinlöketet: lesz ügyfélszolgálat, lesz fejlesztés,lesz személyes találkozó ahol nagy durranások fognak elhangzani, lesz külföld felé nyitás. Lesz, lesz majd valami, amitől majd hidd el a biznisz beindul, csak légy türelemmel!
Sok-sok türelemmel!  Mert a KMD Holding a türelem biznisze! 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése