2012. február 14., kedd

Minden napra egy vicc :-)

Azt hinnénk unalmas az álláskeresés. Hát láthatja Kedves Olvasó, hogy nem, mert nap mint nap friss poszttal szolgálhatok. Esküszöm, hogy nem direkt csinálom :-))
A mai történet új számomra, pedig azt hittem már nem érhet meglepetés. Ismét jelentkeztem több állásra is, köztük, egy könnyű fizikai munkaként megnevezett pozícióra is. Ma jött a válasz. A munka számomra maga az álom, a 8-tól fél 5-ig tartó munkaidejével, és a szabad hétvégékkel. A bér nem túl alacsony, plusz magas összegű étkezési utalvány, BKV bérlet térítés. Hát kit érdekel, hogy miket csomagolgatok, amikor ez maga a mennyország. Hozni, vinni tudnám a gyerekemet az iskolából, utazási idővel együtt, és ilyen munkabeosztású állást csak egyszer találtam azóta hogy a gyermekem megszületett. Sőt, még éhen sem halnék. Teljesen korrekt minden.
Na mielőtt elkezdik kérdezgetni, az Olvasók, hogy hol kell erre a munkára jelentkezni, gyorsan leírom, hogy a továbbiakban mit tartalmazott még a válaszlevél.
A Hirdető, akinek kb.:  olyan neve van, hogy akár Pityi Palkó is lehetne, ( elnézést a Pityi Palkók-tól) felvilágosított arról, hogy az álláshoz tesztek kitöltése szükséges. Gondolom egy csomagolási munka, olyan kvalitásokat igényel, hogy azért fel kell mérni a delikvensek tudását rendesen.... De lépjünk túl ezen. A teszteket postai úton fogják kiküldeni, ezért kérne az állítólag  majd hamarosan elinduló cég ( ha lenne neve a végén még valaki utána nézne...) 300 ft postaköltséget egy számlaszámra.
Valóban bevállalós vagyok, és ha hiszik ha nem ezen a ponton még mindíg úgy gondolom, hogy 300 ft-nyi próbát megér. Ám de, a következő mondat láttán muszáj volt (elnézést a kifejezésért) elröhögni magam:
"Ha megfelelő számú munkavállaló jelentkezett, teszteket nem küldünk, és a postaköltséget sem áll módunkban visszafizetni!"    Tehát: ha nem kapsz tesztet, ne lepődj meg!...
De azért odabiggyesztették, hogy mégis motiválva legyen az a szerencsétlen  munkavállaló, hogy a későbbiekben a jelentkezők közül válogatnak...


És akkor most hogy kinevetgéltük magunkat, írnék néhány komolyabb mondatot is.
Mi az, hogy ha megfelelő számú munkavállaló jelentkezett? Mért eddig akiknek kiküldte ezt a levelet azok nem jelentkezők voltak?
Ha valóban szükségesnek tartja ehhez a "magas" tudást igénylő munkához, az egyébként meg nem nevezett , nem tudni mire irányuló tesztet, akkor mért nem cselekszik úgy mint más cégek, azaz, hogy az arra érdemeseket behívja, eléjük tol egy tesztet, és aztán hazaküldi őket azzal, hogy majd jelentkezik amennyiben megfelelően teljesítettek. Ugyanis akkor nincs gond, a munkavállaló meg majd megoldja az utazást.
300 ft? A Magyar Posta Zrt-nél belföldön, 30 grammig 105 forint a postaköltség, 50 grammig pedig 140 ft.  250 gramm  esetén is csak 225 ft, de akkor már el sem tudom képzelni, hogy hány oldalas lehet az a teszt! Mégis mi lesz ez ? Érettségi?
 Ha valóban, valós munkát ajánl, ( amit ezek után én  kétlek, de hát ez egyéni vélemény...), akkor sem dolgoznék itt. Hogy miért? Nagyon csúnyán próbál munkaerőt szerezni, és akkor még finoman fejeztem ki magam. Az ilyen munkáltató már előre "leveszi" a dolgozóját, és abból az következik számomra, hogy a további együttműködés sem lesz ettől mentes. És hozzáteszem még, hogy bár ostorozom eléggé a munkaadókat, de  el sem tudom képzelni, hogy egy valóban létező cég, vállalat, munkaadó, ilyesmit tegyen. (Persze, nem vagyok mindent tudó, de egy egész könyvet írtam róluk, úgyhogy valamennyire megismerhettem őket, és bár csúnya dolgokat is megtudtam, de ehhez még csak hasonlóakat sem.)
Ha pedig csak a 300ft-okért megy ez a gusztustalan "játék", akkor  ugyanazt azt az amatőr  módszert választotta, amit már sokan mások, még ha újított is valamicskét a dolgon. Ebben az esetben nem érzi, hogy mennyire szánalmas ez? Munka helyett ilyen módon pénzhez jutni? 300 ft-onként? Megvezetni a kétségbeesetten a munkanélküliségből kiutat kereső, ugyanakkor tisztességes embereket?


A lényeg, hogy nem lehet elég óvatos az ember, mert még az én szakavatott szememnek is teljesen hétköznapinak látszó a hirdetés. Azért üzenném a csalóknak, hogy a legjobb az lenne, ha elmennének dolgozni! Tudják, úgy mint mi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése