2011. július 23., szombat

Elő a Magánnyugdíjpénztári elszámolással!

 Hogyan vegyük rá főnökünket a járulékaink befizetésére?

Az interneten szörfözve találtam meg a választ:  kissé elavult, de arra nézve még mindig jó ötlet, hogyan ellenőrizzük tényleg be vagyunk-e jelentve.

Amennyiben a munkáltatónak mázlija van, és a dolgozója nem igazán jár orvoshoz, nem akar hitelt felvenni, és egyéb olyan  ügyet sem intéz, ahol kiderülhet a "turpisság", Főnök Úr/Hölgy meg van mentve. Ha figyelembe vesszük a munkaadó-munkavállaló fölé-alárendelt viszonyát, így azt hogy az emberek inkább betegen is bejárnak dolgozni, bizony ez akár évekig is mehet így.
Van ( volt) viszont egy költség és idő-hatékony megoldás:  magán-nyugdíjpénztári befizetésünkről, évente kapunk (kaptunk) elszámolást. Ha figyelemmel elolvassuk, és nem csak berakjuk egy fiókba, teljes valójában láthatjuk, mennyire becsületes cégnél dolgozunk. Amennyiben nincs fizetve a járulék máris kiderül. Eddigi megoldás a következő volt:
Előbb higgadjunk le, egy kellemes tea társaságában, hisz holnap is szeretnénk munkába állni, majd amikor a vörös köd elszállt, próbáljunk meg lojálisan viselkedni. Hívjuk fel a magánnyugdíjpénztárat, és magyarázzuk el a szituációt.
Innentől kezdve a többit már a pénztár intézte ( amíg volt magánnyugdíj pénztár...). Felszólította a munkaadót, hogy fizessen, ha pedig nem tette meg ennek ellenére sem, akkor hivatalból ellenőrzést kért az adóhatóságtól.

Bármennyire szépen hangzik ez, ma már idáig nem fajulhatnak a dolgok, hisz mint tudjuk drasztikus változások történtek nyugdíj vonalon. Mindazonáltal, idén még mindenki kap legalább egy Magánnyugdíj-pénztári kimutatást. Nézzük meg alaposan! Valamerre biztosan elindulhat az aki így rájön, hogy jól átverték a cégnél ahol dolgozik.

Azért a munkaerőpiacot gyönyörűen jellemzi, hogy az általam olvasott, és az imént közzétett cikk hozzászólásaiban egy tapasztalt munkavállaló a következő kérdést tette fel:
 Mi van akkor ha a munkáltató, az elmaradt tagdíj befizetése helyett inkább megválik a munkavállalótól aki a "problémát"  generálta?... 

Ez a mai valóság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése