2012. szeptember 21., péntek

Hódmezővásárhely maga a közmunka-paradicsom!


SZERETEM A KÖZMUNKÁM!


A "lázári" település méltán viselheti a "közmunkások paradicsoma" jelzőt, és nem csak azért mert kb.: 1100 a közmunkások száma, hanem azért is mert mint valami turisztikai különlegességet, úgy reklámozzák a munkahelyteremtés fantasztikus gyöngyszemét: a közmunkát. Úgy örülünk ennek, mint Scooby Doo a scooby snack-nek!
Hódmezővásárhelyre szeretnék költözni! Abba a szép városba, melyben maga Lázár úr biztosította a ráfigyelő embereket arról, hogy a közmunkáért kapott heti kb.: 10 000 ft-ból még félretenni is lehet! És ezt oly komolyan veszi a városvezetés, hogy számos önkormányzati alkalmazottat elbocsájtott, hogy helyükre közmunkásokat vegyen fel! Had éljenek jól az emberek, had tegyenek félre a közmunkás fizetésből! A gyönyörű közmunkás életet pedig állítólag még meg is filmesítették, melyben boldogok az emberek, mosolyogva végzik eme nemes munkát. Életük végre kivirágzott! Arra még véletlenül se gondoljatok NER-társak, hogy ezzel az eladósodott Hódmezővásárhely jól jár, mivel a közmunkára kifizetett béreket visszakapják az államtól. Ennek ahhoz semmi köze! A jólét NER-társak, az itt a cél! Más nem is lehet, hisz Lázárunk, bár már nem polgármester ezen a településen, de a közgyűléseken rendre ott ül, hisz tanácsai végtelenül hasznosak. Bizonyára szerényen félrehúzódva ad tanácsokat a mostani polgármesternek, az pedig csak véletlen szerencse, és a komoly munkát csak előreviszi, ha általában pont egyetértenek a dolgok "hogyan tovább"-jában.
Szóval jó buli ez a közmunka-program! Jó az önkormányzatnak, ragyogó a közmunkásoknak. De az emberek mocskok ám, és még olyan pletykákat is terjesztenek, amik kis hazánkban, Hódmezővásárhelyen meg aztán végképp soha elő nem fordulhatnak! A gonosz, rosszindulatú szájak, olyat mernek feltételezni, hogy az egyik vállalkozásban eddig román vendégmunkások dolgoztak, és most ezeket felváltották az ennél sokkal gazdaságosabb közmunkásokkal. A Népszava online is csak csóválja a fejét, mert ez hivatalosan nincs megerősítve, így kvázi előfordulhatatlan.
"...a térség legnagyobb hagymafelvásárlója, korábban - egyes hírek szerint - 250 forintos órabérért alkalmazott román vendégmunkásokat. Ezt azonban hivatalosan senki nem erősítette meg, így az információt nem létezőnek kell tekinteni, az azonban biztos, hogy most más foglalkoztatáspolitikát favorizál, és közmunkásokkal dolgoztat." ( Népszava online)

Szégyellje magát, aki ilyeneket híresztel

De ezen túllépve, és a napunkat megszépítve örömködjünk emberek ! A Közmunkások Szakszervezete szerint emelkedik a közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező tagok aránya! 
Hurrá! Hamarosan az új NER-i jelszó az lesz: 
                                             "Egy tál rizsért dolgozz Magyar!"









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése